Wat is BKR registratie bij het leasen van een fiets

Wat is BKR registratie bij het leasen van een fiets

Bij het leasen van een fiets kan een BKR-registratie van toepassing zijn. Dit hangt af van de waarde van de fiets en de leasevoorwaarden. Lease je een fiets bij Veloyou? Dan is een BKR registratie niet van toepassing!
Een BKR-registratie, opgesteld door het Bureau Krediet Registratie, documenteert leningen en kredieten om financiële risico's voor zowel diegene die de fiets least als de lease-verstrekkers te beperken. Een BKR registratie kan namelijk invloed hebben op toekomstige kredietaanvragen die je doet, zoals hypotheekaanvragen. Die kunnen door je BKR registratie wat lager uitvallen. Maar
Hoewel BKR registratie invloed kan hebben op je toekomstige kredietaanvragen, kan je een correcte afhandeling van je leaseovereenkomst ook juist gebruiken als bewijs van een positief kredietbedrag.
Hoe dan ook is het belangrijk om de voorwaarden te begrijpen voordat je een fiets leasecontract aangaat en te wetenhoe dit je kredietwaardigheid kan beïnvloeden. Het lezen van dit artikel is een goede eerste stap.
Mocht je hier verder nog vragen over hebben kan je altijd contact met ons opnemen.